Mantelilastut, kuten itse mantelit, ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiinia ja kuitua, ja näin ollen niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ne sisältävät runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat ovat välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Uskotaan, että niiden säännöllinen nauttiminen voi alentaa kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat myös E-vitamiinin lähde, joka on tunnettu antioksidantti, aine, joka estää hapettumisprosessit, avaa verisuonia ja ehkäisee sydänsairauksia sekä hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit edistävät terveiden luiden ylläpitämistä niiden sisältämien ainesosien, kuten kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinin ja sinkin, ansiosta. Lisäksi mantelit sisältävät B-vitamiineja, kuitua ja fosforia.
<strong>Koostumus:</strong> mantelit
<strong>Ravintoarvo 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 2489kJ/602kcal - 30% VRN*
Rasva 50,6g - 72%
josta tyydyttyneet rasvahapot 3,9g - 20%
Hiilihydraatit 9,5g - 4%
josta sokerit 5g - 6%
Adaptogeenit ovat ei-myrkyllisiä kasveja, jotka erottuvat erityisellä vaikutuksellaan ihmisen kehoon ja mieleen. Kaikkien adaptogeenien yhteinen ominaisuus on poistaa stressin vaikutuksia ja auttaa kehoa sopeutumaan ei-toivottuihin ulkoisiin olosuhteisiin. Reishi kasvaa pääasiassa kuolleiden tai elävien puiden ja niiden runkojen ympärillä. Suurin osa niistä on lehtipuita, kuten tammi ja pyökki. Menneisyydessä tätä sientä kasvoi vain luonnollisissa olosuhteissa, ja se oli erittäin kallista, koska se oli hyvin harvinaista. Viimeisten useiden vuosikymmenten aikana sitä on viljelty kaupallisesti, mikä on tehnyt siitä helpommin saatavilla olevan. Monia tutkimuksia on tehty, joissa on todistettu, että Reishin kyvyt moduloivat immuunijärjestelmän toimintaa, tappavat syöpäsoluja tai ehkäisevät sivilisaatiotauteja. Reishi sisältää monia vitamiineja ja mineraaleja, kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, kuparia, mangaania ja D-vitamiinia.
Maapähkinöitä, joita kutsutaan myös maapähkinöiksi tai pähkinöiksi, erottuvat muiden pähkinöiden joukosta suurimmalla proteiinipitoisuudellaan. Kuitenkin, todellisuudessa maapähkinät eivät ole pähkinöitä, vaan palkokasvien siemeniä, mikä selittää niiden korkean proteiinipitoisuuden. Nämä pähkinät ovat peräisin Etelä-Amerikasta, todennäköisesti Brasiliasta. Maapähkinät ovat melko kaloripitoisia - 100 g:ssa on lähes 600 kaloria. Ne ovat rikkaita tyydyttymättömistä rasvahapoista, jotka vaikuttavat positiivisesti sydämeen, säätelevät verensokeritasoa ja verenpainetta. Maapähkinöissä on myös runsaasti E-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, sekä B-vitamiineja, erityisesti foolihappoa ja niasiinia. Ne sisältävät myös sinkkiä, fosforia, magnesiumia, seleeniä, kalsiumia ja rautaa. Ne ovat kuitupitoisuuden ja arginiinin aarreaitta - aminohappo, joka on erityisen tärkeä urheilijoille, koska se lisää lihasten verenkiertoa ja kestävyyttä harjoituksen aikana.
<strong>Koostumus:</strong> paahdetut suolattomat maapähkinät
<strong>Ravintoarvo 100 g:ssa</strong>
Mantelilastut, kuten itse mantelit, ovat ravinteita täynnä. Ne sisältävät vitamiineja, mineraaleja, proteiineja ja kuituja, joten niillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Niissä on runsaasti terveellisiä tyydyttymättömiä rasvoja. Tyydyttymättömät rasvat ovat välttämätön osa terveellistä ruokavaliota. Uskotaan, että niiden säännöllinen kulutus voi vähentää kokonaiskolesterolitasoa. Mantelit ovat myös rikkaita E-vitamiinin, tunnetun antioksidantin, suhteen, joka estää hapettumisprosessit, puhdistaa verisuonia ja ehkäisee sydänsairauksia sekä hidastaa solujen ikääntymistä. Uskotaan, että mantelit auttavat ylläpitämään terveitä luita kalsiumin, magnesiumin, mangaanin, kuparin, K-vitamiinin, proteiinien ja sinkin avulla. Lisäksi mantelit sisältävät: B-vitamiineja, kuituja ja fosforia. & Nbsp; <strong> Koostumus: </strong> mantelit & nbsp; <strong> ravintoarvo 100g: ssa </strong> energiarvo